Hvad er tufting?

En af de helt nye store kreative trends i 2022/2023 hedder tufting. Men hvad er tufting egentlig? og hvordan lære man at tufte? Få svar på dine spørgsmål om den helt store trend indenfor kreative ting i denne artikel.

Tufting involverer lærred, garn og en punch needle el. tufte maskine der bruges til at slå garnet igennem lærredet og fastgøre det. Det endelige værk man laver fremkommer på den modsatte side af hvor man brugere sit tufting værktøj.

Det er så muligt at bruge mange forskellige farver garn og sammensætte dem i flotte mønstre el. til figurer og vægpynt der ligner noget. Tuftede værker kan også tilpasses efterfølgende ved at sætte andre kreative elementer fast i garnet el. trimme det til forskellige niveauer.

Hvad er at tufte?

At tufte er at fastgøre garn til et stoflærred, typisk et munkelærred, og på den måde lave tekstiler. Oprindeligt blev tufting teknikken brugt til at lave varme luffer med, men er også blevet brugt meget til at lave tæppe med. I dag bruges tufting teknikken til en bred vifte af både praktisk og dekorative kreationer.

Faktisk er tufting eller grundprincipperne bag, en gammel tradition, men selv arbejdsformen er virkelig blevet populær igen blandt kreative personer, bloggere og influencers.

Hvad skal man bruge for at tufte?

For at tufte skal man bruge en række forskellige ting, som kan fås online eller i udvalgte hobby forretninger. Den nemmeste løsning vil være at købe et tufting starter kit, så får du alt hvad du skal bruge på en gang og kan komme i gang med det sjove med det samme – nemlig at tufte.

Du kan også starte med at prøve tufting af på et tufting kursus el. en tufting workshop. Her vil du både finde us af om det overhovedet er noget for dig, men også få en masse gode teknikker og tips og tricks til hvordan du tufter bedst muligt.

Det skal du bruge for at tufte:

  • Munkelærred
  • Tufteramme
  • Sømbånd
  • Garn
  • Punch needle el. tufte maskine

Enhver kan komme godt i gang med at tufte ved at se en video af hvordan man gør el. ved at deltage på en tufte workshop, hvor du lære at tufte. Du kan også læse mere om selve principperne og fremgangsmåde i tufting herunder.

Hvordan tufter man?

Man tufter ved at spænde et tuftelærred ud over en tufteramme med sømbånd (begge sider af lærredet skal være fri fra overflader). Herefter tager man sit garn og sit tufte værktøj og begynder at føre garnet igennem lærredet i det mønster man har tegnet op el. laver i frihånd.

Det er i virkeligheden relativt simpelt at tufte og alle kan derfor være med på, og nemt komme igang med at tufte. Det er ikke ligesom at strikke og hækle, hvor man nogle gange skal bruge ret lang tid på at sætte sig ind i hvordan man gør, og de mange første ting man lave ikke bliver særligt flotte.

Du kan nemt starte med tufting ved at deltage i en tufting workshop nær dig el. købe et tufting starter kit, hvor alt du skal bruge er inkluderet.

Sådan tufter du – step-by-step:

  1. Først

Skriv en kommentar