Hvordan blander man brun farve?

Når man skal male, hvad end det er med vandmaling, akrylmaling el. oliemaling, så behøver man kun de tre primærfarver for at kunne blande alle andre farver, og det gælder også brun. Vil man gerne justere farvetonen til at være lysere el. mørkere er det en god idé også at have sort og hvid.

Man blander brun farve af alle tre grundfarver: rød, blå og gul. Brun farve som de fleste af os vil tænke den kræver en overvægt af rød og gul farve i forhold til blå.

Sådan mixer du brun farve

Du skal bruge de tre grundfarver til at blande den brune farver, så tag det og placer på et papir el. en malerpalette. Nu skal du gøre følgende for at blande en klassisk brun farve:

  1. Tag 3 dele rød maling, 3 dele gul maling og 1 del blå maling.
  2. Bland de tre farver godt sammen til den er ensartet hele vejen igennem.
  3. Brug sort el. hvid farve til gøre den mørkere el. lysere.

Tip: Det er en god idé at blande rigeligt første gang du blander, da det kan være svært at ramme den helt samme farve igen.

Det er blot en nuance af brun, du kan finde din egen nuance af brun ved at prøve dig frem. Du kan altid mixe lidt mere farve i for at gøre nuancen mere skrigende, mere dyb el. neutral. Når du har fundet din farve kan du som sagt bruge sort og hvid til at gøre den mørkere og lysere.

Tæt beslægtet med blanding af brun farver er beige og hudfarve. Du kan se hvordan man blander hudfarve og beige i denne artikel.

Skriv en kommentar