Mandala tegninger

Her finder du alverdens mandala tegninger for børn og voksne i alle aldre. Alle vores Mandala tegninger er runde symmetriske mønstre med masser af felter der kan farvelægges. Det udfordrer koncentrationen og træner hjernen i at fokusere bedre uanset om man er barn eller voksen.

Hvad er Mandala?

Mandala betyder “hellig cirkel” (løst oversat). Den helt rigtige oversættelse vil være “beholder af essensen”. Mandalas er i mange tusinde år blevet brugt i flere kulturer og religioner til healing af krop og sind, hvor den symboliserer helheden og forbinder alt. Den bruges stadig på denne måde i visse kulturer og religioner, men er i højere grad blevet gjort til allemandseje og bruges på et hav af forskellige måder.

Stress coaches, mindfulness træner m.m. bruger mandala tegninger lidt i den oprindelige ånd, men dog kun til det forskningen har vist, at mandalas rent faktisk virker til. Man kan altså ved at farvelægge eller tegne mandalas opnå bedre koncentration, blive bedre til at fokusere og stresse af. På disse områder har forskning vist, at mandala tegninger har en positiv effekt.

Mindfulness tegninger til farvelægning

Det er meget udbredt at bruge mandala tegninger til at opnå mindfulness eller om ikke andet som støtte til det. Mindfulness træning er godt for mange ting. Grunden til at farvelægning af mandala tegninger – ja, faktisk tegninger generelt – kan være en god ting at bruge i sin mindfulness træning, er fordi det kræver fokus og koncentration. Når man fokuserer lukker man omverdenen ude, og det sker helt automatisk når du begynder at farvelægge, da det kræver meget fokus at tegne indenfor stregerne. Man fokuserer på hvert enkelt element i tegningen og det er en rigtig god fokus øvelse. Det kræver også koncentration at farvelægge, ligeså snart man bliver den mindste smule ukoncentreret vil man opleve, at man nemt kommer til at tegne udenfor stregerne.

Er du nybegynder indenfor mindfulness og mandala tegninger, så start stille og roligt ud. Det er en god ide ikke at sidde for lang tid ad gangen, hvis man ikke er vant til det, da det kræver meget koncentration og man derfor hurtigt kan blive træt i hovedet. Start ud med at sidde i 10 minutter ad gangen (om dagen) og øg langsomt det tidsspænd du sidder og farvelægger i.

Farvelæg print selv Mandala tegninger

Hele vores arkiv af mandala tegninger er lavet specifikt til udskrivning. Det betyder at alle vores mandala tegninger er i den bedste printkvalitet, og desuden er vi ikke gået på kompromis med kvaliteten af vores mandala design. Du kan få adgang til at downloade og printe alle vores Mandala tegninger med et abonnement, som du kan prøve gratis i 14 dage.

I vores bibliotek er der mandala tegninger til både børn og voksne. Mandala tegninger til børn er nemme og med store felter der skal farvelægges i modsætning til dem til voksne, som er mere avanceret. Du kan altså både finde mandala tegninger til begyndere og øvede i vores store arkiv. Selv motiverne i de mandala tegninger du finder på Colorstory er meget forskellige. Nogle mandalas består af mange forskellige geometriske former, mens andre indeholder dyr, blomster, blade, ansigter m.m. Vi forsøger at skabe så meget diversitet som muligt blandt vores mange kvalitetstegninger.