Hvordan blander man beige farve?

Beige er en dejlig farve, men den er ikke så nem at blande hvis man ikke har prøvet det før. Det skyldes at man skal bruge alle tre grundfarver og en del af den hvide farve også, så man skal ramme et godt mix for at lande på en præcis beige farve.

Det betyder altså at beige blandes af alle tre grundfarver og så skal der bruges hvid til at få den lyse velkendte beige farve.

Sådan mixer du beige farve

Du skal finde en palette el. et stykke papir og tage rød, blå, gul og hvid ud derpå. Derefter skal du blande dem på følgende måde for at få hvad jeg vil kalde for en beige farve:

  1. Start med at tage 4 dele gul, 2 dele rød, 1 del blå.
  2. Bland farverne godt sammen til du har en lysere brun farve. Justér hvis du ikke er tilfreds.
  3. Tilsæt nu hvid lidt ad gangen til du har en flot beige farve.

Tip: Bland rigeligt med beige farve første gang, så du har nok til alle de steder du skal bruge den på dit maleri. Det kan være svært at blande sig til præcis samme farve en anden dag.

Hvis du vil blande hudfarve kan du med fordel tage udgangspunkt i din beige farve. Hudfarve kan naturligvis have mange farver og nuancer fra næsten sort til nærmest helt hvid, som danskere er vi bare generelt mest blege og kender derfor denne blege farve som hudfarve.

Skriv en kommentar