Gode tusser til voksne

Farvelægning som mindfulness er blevet super populært blandt voksne. Det ved vi fra medierne der har dækket det meget de sidste par år, men vi kan også mærke det på det stigende antal af voksne brugere vi får her hos Colorstory. Voksne har et andet forhold til kvalitet end børn, og det gælder også når det kommer til farvelægning. Her skal tusserne der bliver farvelagt med altså være af en vis kvalitet, og vi får ofte spørgsmålet “Hvilke tusser vil i anbefale at man bruger til farvelægning som voksen?”. Der får du svaret på her, hvor vi anbefaler og gennemgår fordele og ulemper ved 5 forskellige slags tusser.

Er du vild med at farvelægge og gør det regelmæssigt, så vil vi opfordre dig til at prøve Colorstory gratis i 14 dage og udskrive vores tegninger og farvelægge dem. Vi har et stort udvalg af mange forskellige typer tegninger og du er velkommen til at gå på opdagelse i vores bibliotek.

Posca tusser

Posca har efterhånden fået etableret sig som et af de bedste brands indenfor tusser. De er blevet meget populære fordi deres tusser er universelle og dermed kan bruges til at farve på mange forskellige materialer fx papir, sten, glas og tekstiler. Men udover at være brugbare på mange overflader, så har de også en helt fantastisk kvalitet som ofte er det der søges som voksen farvelægger. De er super behagelige at farve med og har et blødt strøg henover papiret, samtidig med at de heller ikke bare smatter ud og farver igennem papiret.

Tusserne fra Posca kan bruges af både amatører og øvede fordi de fås i fire forskellige tykkelser og er nemme at farve med da de netop er meget blide mod papiret. De laver meget skarpe og rene linjer, så de hjælper en rigtig godt med at tegne indenfor stregerne. Til gengæld er Posca tusser lidt dyrere end andre tusser dels grundet den høje kvalitet, mens også fordi man bare får mere for pengene. Du vil heller ikke opleve at de tørre ud på samme måde som en billig pakke tusser fra supermarkedet gør. Posca tusser fås i mange forskellige farver og størrelser, de kan også købes i sæt el. enkeltvis og du kan læse mere om Posca tusser her.

køb

Faber Castell Grip tusser

Faber Castell er nok det mest kendte mærke indenfor tusser og farveblyanter og de laver også mange forskellige typer af tusser både til børn og voksne. Den tusch de laver der hedder “Grip” er den der klart egner sig bedst til voksne der ønsker at gøre deres farvelægning seriøs. Deres tusser er primært lavet til brug på papir og fungerer derfor ikke ligesom Posca tusser til at farve på sten, træ, tekstiler mm. Det kan selvfølgelig også være en overvejelse at have med når man skal vælge tusser.

De hedder “Grip” simpelthen fordi de er designet til at man skal have et godt greb om dem når man tegner, skriver, farvelægger med tusserne. Grebet er ergonomisk idet tusserne er formet som trekanter, så de er helt optimale at holde på. Der er også små plastikdutter hele vejen rundt om tusserne så man har en mere fast greb, med mindre sandsynlighed for at tussen pludselig glider ud af hånden på en. Det helt afgørende for at vælge disse tusser er at prisen er noget lavere for 20 af disse end for fx 20 Posca tusser, og tegner du på papir er de faktisk rigtig gode.

køb

Tombow ABT Dual Brush

Måske er Tombow for de fleste et mere ukendt mærke, men på verdensplan er de rigtig stor og anerkendte. Det er et Japansk mærke der udmærker indenfor redskaber til tegning, skrivning og farvelægning. Netop denne model jeg anbefaler her er god til de kunstneriske udfoldelser og så får du endda 2 i en tusch. Tussen fås også i et utal af farver, mange flere farver end de to andre tusser vi har nævnt. Antallet af forskellige farver denne tusch fås i lyder på hele 96, som er helt uhørt mange men det giver dig rigtig gode muligheder for at være kreativ og farvelægge fantastiske tegninger.

Som nævnt så er dette en 2 i 1 tusch, som navnet også antyder (Dual). Det betyder at du har en tusch i hver ende, den ene ende har en smidig spids ligesom en pensel og den anden ende har en normal kegleformet spids som er lidt til den tynde side. Tusserne egner sig rigtig godt til at være kunstnerisk i sin farvelægning og farvelægge små til mellemstore områder, men skal man farvelægge helt store områder kan de godt være man skal supplere med en Posca eller Faber Castell tusch.

køb

Konklusion

Posca tussen er super lækker at farvelægge med og de 8 forskellige størrelser gør også at man kan få dækket de fleste behov og virkelig excellere i sin farvelægning. Dog er prisen, især hvis man skal have mange forskellige farver og størrelser, i den dyre ende og hvis du er begynder vil jeg derfor anbefale at starte et andet sted. Til den øvede der er konsistent med sin farvelægning, vil jeg klart anbefale Posca tusser, plus ens børn kan have meget glæde af at bruge dem på tøj, sten eller andet materiale.

Er du begynder vil jeg anbefale at du starter med Faber Castell, som er super alsidige tusser med et godt greb og så er prisen yderst overskuelig. Tombow tussen er god hvis du gerne vil gøre din farvelægning kunstnerisk og primært farvelægger meget detaljerede tegninger. For nogle vil det derfor være godt at starte med dem, mens det for andre kan være et godt supplement senere hen. De ligger også i den dyrere ende og må derfor stadig anbefale at starte med Faber Castell Grib som begynder.

Jeg håber du har kunnet bruge denne guide til at vælge hvilke tusser du som voksen skal bruge til farvelægning eller tegning. Jeg har været meget glad for at bruge dem alle tre, men det afhænger lidt af behov og niveau når man skal vælge i blandt dem. Del gerne dine egne erfaringer med valg af tusser til voksne i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar